Protestele din SUA și Manipularea Maselor

Ce se întâmplă acum în Statele Unite în urma omorului lui George Floyd e rezultatul a mai multor lucruri combinate haotic: brutalitatea poliției, rate de șomaj similare cu Marea criză economică din ’29 din cauza pandemiei de coronavirus, proteste pașnice dar și proteste violente instigate de oportuniști și organizații neo-marxiste ca Antifa, și amplificarea isteriei din cauza prejudiciilor politice din partea mass-mediei, astfel creând o dihotomie falsă de „noi vs voi”.

"Ciuma" lui Camus: pandemia și spiritul comunitar

E incredibil cât de mult o boală (mortalitatea căreia, la moment, e 4,5%, dar încă nu există teste suficiente) e capabilă să influențeze întregul Pământ în doar 3 luni; și nu e clar cu cât se va prelungi asta, unii experți mai optimiști spun că o să revenim la normalitate până la sfârșitul verii, dar majoritatea ajung la un consens că asta va dura în jur de un an și jumătate. Iar dacă e să vorbim de un vaccin (unul eficient), un potențial de al doilea val de infectare, și o eventuală revenire treptată la normalitate, asta poate fi minimum peste 2 ani.

Presocraticii: Apariția Gândirii Raționale

Cei mai timpurii filosofi din Occident, cei de înaintea lui Socrate, au produs teorii despre lume la o scară largă, unele dintre ele în mod evident greșite , dar unele destul de profunde pentru a avea influență până în zilele noastre.

Socrate: O Viață Examinată

Socrate (circa 470 î. e.n – 399 î. e.n), considerat de majoritatea lumii tatăl filosofiei Occidentale, a fost de fapt fondatorul filosofiei morale. El a stabilit, de asemenea, metoda de a încerca să ajungi la adevăr prin interogare persistentă (metoda socratică). Era o figură enigmatică, nu a scris nimic din învățăturile sale și este cunoscut mai ales prin relatările scriitorilor clasici, în special studenții săi Platon și Xenofon.

Muncă Profundă: cum să fii mai concentrat și productiv în era digitală

Muncă Profundă: Activități profesionale desfășurate într-o stare de concentrare fără distragere, care îți împing capacitățile cognitive la limita lor. Aceste eforturi creează o nouă valoare, îți îmbunătățesc abilitatea și sunt greu de replicat.